Juniorrytter dopingtatt i Danmark

Foto: Karstein Vabø

Et ungt dansk sykkeltalent har testet positivt for doping, og dermed er dansk sykkelsport rammet av en kjedelig sak. I følge Jyllands-Posten testet juniorsyklisten positivt for det sentralstimulerende stoffet methylhexanamin. Ifølge Antidoping Norge påvirker Methylhexanamin sentralnervesystemet og kan redusere tretthetsfølelsen, føre til nedsatt vurderingsevne og øke risikoen for å ta sjanser.

Stoffet finnes i flere kosttilskudd, noe som har gitt opphav til positive dopingprøver. I Norge var det nærmere et tosifret antall saker på litt over et år, mens det internasjonalt er registrert godt over hundre saker på relativt kort tid, skrev nrk.no i en artikkel om skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle som i 2014 testet positivt på samme stoff.

Den positive testen på det danske talentet, ble avlagt så langt tilbake som i april i fjor og den aktuelle rytteren ble suspendert på alle landslag. Saken har altså trukket i langdrag, rytteren har vært i møte med Anti-Doping Danmark, men det er fortsatt ikke kommet noen avklaring. 

X