Kan denne karen true Primoz Roglic i Giro-sammendraget?

Folk flest har kanskje ikke hørt så mye om Richard Carapaz, men faktum er at 25-åringen fra Ecuador nå kjører i den rosa ledertrøyen i Giro d’Italia. For sykkelnerdene er nok ikke Carapaz et helt ubeskrevet blad, han har da også allerede vunnet en etappe tidligere i årets Giro og sammen med gårsdagens triumf som førte ham inn i ledertrøyen, begynner folk kanskje å få øynene opp for denne sterke klatreren.

Kan han så true Primoz Roglic og holde på trøyen helt til den siste etappen er kjørt i Verona om én ukes tid? Vel, det vet jo ingen, han har bare 7 sekunder ned til Roglic men ned til Vincenzo Nibali på 3.plass er det snart 2 minutter.  Det kan godt hende at kampen om trøyen vil stå mellom disse karene, Carapaz ble nummer 4 i fjorårets utgave og han ble andremann i kampen om ungdomstrøyen. Det skulle kvalifisere Movistar-rytteren til å bli tatt alvorlig og kanskje vil vi få se en duell mellom Carapaz og Roglic når Giroen snart går inn i sin siste uke.

I dag kjøres den 15.etappen før det i morgen er en ny hviledag, og selv om det er ganske flatt de første 160 kilometerne i dag, har de siste 70 kilometerne litt flere utfordringer, dog ikke verre enn et par kategori-2 stigninger og én kategori-3 stigning. Kanskje er det også dagen for at et nytt brudd kan gå inn, kanskje skal Thomas De Gendt få sin sjanse, bruddkongen pleier å levere i løpet av en grand tour!

Resultater etappe 13:

Resultater etappe 14:

X