Sammenslåing for Sky og Israel Cycling Academy?

Sylvan Adams møtte Chris Froome foran Giro d’ Italia i fjor. Foto: Sirotti

Det spekuleres mye om hva fremtiden kan bringe for Team Sky når man nå vet at mediegiganten vil trekke seg ut som hovedsponsor etter sesongslutt i år.

Man skal kanskje være forsiktig med å spre rykter, men Cyclingnews skriver i dag at David Brailsford & co skal være i samtaler med den kanadiske rikmannen, Sylvan Adams om en sammenslåing av Sky og Israel Cycling Academy. Sistnevnte satser knallhardt for tiden og har 30 ryttere i stallen, mest av alle profesjonelle lag. VeloNews har også snakket med kanadieren som ikke kan bekrefte ryktet – men heller ikke avvise det.

-Vi har samtaler med flere enn bare ett WorldTour-lag, sa Adams til VeloNews. -Jeg kan ikke fortelle så mye akkurat nå, jeg kan ikke bekrefte noe i de diskusjoner vi har hatt, sa han videre og kunne heller ikke avsløre om laget hans ville søke om WorldTour lisens i 2020.

-Vi har som ambisjon å kjøre Tour de France i 2020 og muligheten for å slå oss sammen med et WorldTour er til stede, sa kanadieren som ville følge nøye med hva som skjer i Sky fremover.

Andre spekulasjoner går på at mannen bak en ny kinesisk satsing, Tim Kay, også skal være interessert i å slå seg sammen med britene sitt flaggskip.

Kay har planer om å etablere det første kinesiske WorldTour laget innen 2020, der han håper at man kan utvikle flere foretak der både ryttere og forretningsfolk kan bidra på eiersiden.

Et annet rykte går i følge italienske Gazzetta dello Sport på at Sky er klar til å dekke 70% av lagets budsjett i 2020 og 2021. I følge et brev som ansatte i Team Sky skal ha fått, står det at Sky vil ta seg av alle på en ordentlig måte. Om det har sammenheng med at flere ryttere også har fornyet sine kontrakter, vites ikke. Geraint Thomas har skrevet under frem til og med 2021, Egan Bernal har en femårskontrakt og Froome sin kontrakt går ut i 2020.

X