Kjører Girolederen for Team Ineos neste sesong?

Richard Carapaz (Movistar) kjører dagens etappe i Giro d’Italia i den rosa ledertrøyen for fjerde dag på rad. Det meste av dagens etappe går oppover bortsett fra en rundt 20 kilometer nedkjøring tidlig på etappen og et par andre mindre nedkjøringer.

Målgang kommer etter rundt tre mil med stigning der de siste vel fem kilometerne har rundt 7 prosent i snittstigning. Altså en ny dag der mye kan skje etter gårsdagen som sørget for at Primoz Roglic gikk på en smell og tapte enda mer tid, først og fremst til ledende Carapaz, men også til Vincenzo Nibali som tok steget opp foran sloveneren. Roglic er nå over to minutter bak ledende Carapaz men bare 20 sekunder bak Nibali som ligger som nummer to.

Det betyr likevel at Roglic overhodet ikke kan avskrives i sammenlagtkampen, men sloveneren kan heller ikke fortsette å miste tid til de beste. Det kommer også en tempoetappe på Giroens siste dag, dermed kan det bli spenning helt frem til søndag ettermiddag!

Overgant til Team Ineos for Carapaz?

Så er det en annen nyhet som media skriver om i dag, eller rettere sagt et rykte. Det er den italienske avisen, La Gazzetta dello Sport, som mener å vite at Carapaz er ønsket av Team Ineos fra neste sesong. Det kan kanskje være forenlig med at Chris Froome trolig synger på siste verset som sitt lags frontfigur i Grand Tour sammenheng. En signering kan i så fall bli offentliggjort først etter 1.august som er fristen for signeringer på Pro Continental – og WorldTour-nivå.

X