Klubbrytteren, Mathias Skretteberg, vant overraskende Gylne Gutuer!

Arkivfoto: Karstein Vabø.

Gylne Gutuer ble en ny festforestilling i kjente omgivelser på Stange. Årets NCup-løype var identisk med fjorårets, det betød runder på vel 15 kilometer der nesten 7 av dem var på grusveier.

Som vanlig skjer det alltid mye i et slikt ritt der både underlag og løypevalg gjør rittet veldig uoversiktlig. Punkteringer og velt er hendelser som ofte preger dette rittet og for noen blir dette avgjørende momenter enten den ene eller andre veien.  Flere brudd med sterke ryttere dannet seg underveis, men det ble samling hver gang helt til gruppe på 7-8 ryttere kom seg unna ut på den 8.runden.

Der satt blant annet Erik Resell og Idar Andersen, begge Uno-X som de eneste fra kontinentallagene!  Ringerike U23 hadde to ryttere med i Mathias Skretteberg og Magnus Kulset. Sistnevnte punkterte imidlertid og var dermed ute av tetgruppen.

Det ble til slutt en spurt mellom de gjenværende og først og fremst en duell mellom Resell og førsteårssenioren, Mathias Skretteberg. Til alles overraskelse ble det sistnevnte som klarte å krysse målstreken først foran Resell og Erik Ysland. En aldri så liten skrell altså, selv om Skretteberg også tidligere har vist at han er en rytter man kanskje skal følge litt med fremover.

Resultater:https://live.eqtiming.com/46550#result:184623-552667-1088406-1-1

X