Knall og fall i Challenge Mallorca, mens Herrada sørget for hjemmeseier

Jesus Herrada, arkivfoto: Sirotti

Odd Kristiang Eiking var involvert i en krasj som sendte to andre ryttere til sykehus med kragebeinsbrudd. Dermed fikk Askøyværingen ingen mulighet til å prøve seg mot de beste opp Col de San Salvador. Vinner av de første rittet i Challenge Mallorca ble forøvrig ble Jesus Herrada

Challenge Mallorca startet i dag med det 177 kilometer Trofeo Ses Salines-Campos-Porreres-Felanitx. Det var selvsagt litt spenning for oss nordmenn i dag med fire mann på startstreken, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Odd Kristian Eiking og Sondre Holst Enger.

Avslutningen i dag hadde passet Eiking godt, men Askøyværingen kom aldri så langt at han kunne være med å kjempe mot de beste. 19 kilometer fra mål skjedde en krasj i feltet. Danske Rasmus Byriel Iversen som debuterte for Lotto Soudal, var involvert og har trolig brukket kragebeinet. Mikel Landa (Movistar) fikk seg en smell og ble kjørt til sykehus for sjekk av en vond skulder. Senere på dagen ble det påvist at spanjolen hadde vært uheldig nok en gang og pådratt seg et kragebeinsbrudd. I august i fjor fikk han også en alvorlig skade da han brakk en ryggvirvel i Clasica San Sebastian. Nå blir det nok en gang en pause og 29-åringen kan trolig være tilbake til Tirreno-Adriatico i midten av mars.

Også Eiking var involvert i massevelten og mistet dermed muligheten til å prøve seg opp Coll de San Salvador. Selve rittet i dag ble vunnet av Cofidis-rytteren Jesus Herrada som viste seg å være den desidert sterkeste i målbakken. Guillaume Martin, Bauke Mollema og Alejandro Valverde fulgte på de neste plassene. Beste norske ble Sondre Holst Enger på 26.plass, 2 minutter bak vinneren. Alexander Kristoff ble for øvrig nummer 69, 7:31 minutter bak mens Odd Kristian Eiking og Vegard Stake Laengen endte over 15 minutter bak dagens vinner.

Resultater

X