København blir startsted for Tour de France om to år!

Den franske ritt-direktøren har avslørt at det er København som blir vertskap for Grand Departe i 2021.

Nederland var først ute i 1954, senere har Tyskland, Sveits, Luxembourg, Spania, Irland, Storbritannia og Monaco alle hatt den ære å være vertskap for åpningen av Tour de France. I år får enda et nytt land besøk av det som må være verdens største ”sirkus”, nemlig Belgia.

I dag ble det også kjent at Danmark er kommet med på denne eksklusive listen. Våre naboer i sør skal ha fått klarsignal for Grand Departe i København i 2021. Dette opplyser rittets direktør, Christian Prudhomme til franske Europe 1.

-Jeg er ekstremt imponert av antalle personer som sykler i København. Byen har flere sykler enn innbyggere, sa Prudhomme om København som også har arrangert sykkel-VM. Det skjedde i 2011 med Mark Cavendish som vinner.

Det skal kjøres tre etapper i Danmark, den første er en tempoetappe i København. Deretter blir det en etappe som starter i Roskilde og til slutt en etappe som trolig går fra Vejle til Sønderborg. Deretter blir det en hviledag som benyttes til å få «sirkuset» tilbake på franske veier.

X