Kongetappen avslutter Santos Tour Down Under!

Foto: Sirotti

Søndag 13.januar innledes Santos Tour Down Under med gateritt og forløperen Down Under Classic Criterium. To dager senere starter selve den australske Touren og i år har arrangøren foretatt en vesentlig endring av løypen.

Vanligvis har rittets kongeetappe med stigningen ”Willunga Hill” vært den femte og nest siste etappen, slik har det vært siden den 5. utgaven i 2003. I år blir det imidlertid en endring og den tøffe bakken er nå satt opp som rittes siste etappe.  Dermed blir altså sammenlagtkampen avgjort med bakkeavslutning noe som gjør hele rittet mer spennende og vil garantert gi store utslag den siste dagen. Det skal også bli spennende å se hva vår egen klatrer, Carl Fredrik Hagen, har å stille opp med i dette selskapet. Her er første anledning til å sjekke nivået blant noen av verdens fremste bakkeryttere på WordlTour nivå!

Fire nordmenn deltar

I fjor var det Daryl Impey som vant sammenlagt foran Richie Porte. Begge står på startstreken også i år og Porte har med sine 5 seire opp Willunga Hill, kanskje et aldri så lite press på seg for å ta tilbake sammenlagtseieren fra 2017. På startstreken står også fire norske ryttere, Carl Fredrik Hagen debuterer for Lotto-Soudal, i tillegg skal Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ), Kristoffer Halvoresen (Team Sky) og Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) i aksjon under årets første WorldTour.

TV2 sender forøvrig hele rittet på TV 2 Sport 2 og Sumo!

Her er startlisten: http://tourdownunder.com.au/race/mens/teams

X