Kramper satte stopper for Kristoff sin 5.triumf i Eschborn-Frankfurt

Den 57.utgaven av Eschborn-Frankfurt hadde en nordmann som storfavoritt, Alexander Kristoff. Grunnen var ganske opplagt, 31-åringen har nemlig vunnet de fire forrige utgavene. Fire seire på de fire siste årene ga muligheten for å sikre seg en femte og med det bli historisk. Det var utganspunktet for Kristoff og hans to utvalgte hjelpere, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Også Edvald Boasson Hagen var klar for ritt igjen etter en periode med hard trening. Resultatene har uteblitt hittil i sesongen om vi ser bort fra en temposeier i begynnelsen av februar. Laget hans, Dimension Data, hadde på forhånd satt opp Edvald som kaptein og mannen det skulle kjøres for. Men, det skulle vise seg at Rudsbygdingen heller ikke denne gangen nådde helt opp.

Et brudd fikk stikke unna og hadde på det meste over fem minutter på hovedfeltet som tross alt hadde bra kontroll på disse. Bruddet ble da også som ventet kjørt inn helt mot slutten på de lokale rundene etter at Bora-Hansgrohe hadde sørget for å holde farten oppe. Laget kjørte for sin tyske mester, Pascal Ackermann, og tok kontrollen de siste kilometrene inn mot mål i Frankfurt.

Både Kristoff og Boasson Hagen var i bra posisjoner mot slutten, Edvald ble noe stengt og klarte aldri å ta seg helt frem. Det gjorde i midlertid Kristoff som lå som andremann da spurten startet, tilsynelatende i en perfekt posisjon. Men, bakfra kom Ackermann som et villdyr og presset seg frem og forbi nordmannen. I tillegg kjempet også John Degenkolb seg forbi 31-åringen som ikke hadde beina med seg denne gangen og endte som nummer tre.  I og for seg et godt resultat, men nordmannen var likevel skuffet fordi muligheten til å bli historisk, glapp. Med krampetendenser på slutten ble avslutningen ikke av vanlig Kristoff-kvalitet.

Resulater:

X