Krister Hagen i solobrudd i Giro di Sicilia

Arkivfoto: Sirotti

Krister Hagen ble på en måte dagens mann da Giro di Sicilia ble arrangert etter over 40 års pause. Nordmannen kjørte flere mil solo og ble belønnet med bonussekunder som gjør at han ligger på 4.plass sammenlagt.

I Italia startet et 4-dagers ritt, Giro di Sicilia, som ikke har blitt arrangert på over 40 år. Første utgave ble kjørt i 1907 men så forsvant rittet fra kalenderen  i 1977, da vant forøvrig Giuseppe Saronni. Nå har arrangøren av Giro de Italia,  RCS Sports, blåst nytt liv inn i rittet som går på den vakre øyen Sicilia i Middelhavet.

Tre nordmenn deltar, Odd Christian Eiking samt duoen Sindre Lunke og Krister Hagen som kjører for de danske laget, Riwal Readynez.  Og nettopp Krister Hagen kom i fokus i dag da han på åpningsetappen på rittets eneste skikkelige stigning, kjørte fra hovedfeltet og skaffet seg et par minutters forsprang. Men, 30-åringen fikk ingen med seg og det ble en ensom tur i front og som måtte ta slutt når feltet bestemte seg for å hente nordmannen.

Men, det ble en del mil med god reklame både for seg selv og for sin arbeidsgiver i det minste og 16 kilometer fra mål var hele stuntet over. Dog var ikke innsatsen helt forgjeves for sørlendingen tok 7 bonussekunder underveis og ligger dermed på 4.plass sammenlagt og har 2.plassen i kampen om klatretrøyen.

Resultater:

X