Kristoff langt unna etappeseier da Viviani avsluttet best i Sveits Rundt

Den 4.etappen i Sveits Rundt var en noe mer kupert etappe i forhold til gårsdagens som hadde to kategori-3 stigninger og en avslutning der de siste 30 kilometerne var omtrent helt flate.  Gårsdagen ble en hyggelig dag for Peter Sagan som hadde gjort hjemmeleksen best og hadde posisjonert seg der han måtte være for å kunne kjempe om etappeseier i den teknisk krevende avslutningen.

Aleksander Kristoff på sin side var sjanseløs i avslutningen, og sammen med Daniel Hoelgaard klarte de to nordmennene aldri å ta seg frem mot fronten for å kunne true en tilsynelatende meget opplagt Sagan. Hoelgaard ble forøvrig nummer 10 med Kristoff på plassen bak.

I dag var det noe mer kupert i den 164 kilometer lange 4.etappen. Spørsmålet var egentlig om Kristoff kunne klare å henge med opp den siste stigningen som var på vel 5 kilometers lengde og nesten 5% i snittstigning.  Daniel Hoelgaard klarte ikke det, mens Kristoff gjorde jobben og hang med i bakre del av feltet og fikk karret seg over. Det gjorde også flere andre spurtere, blant dem Elia Vivani og Michael Matthews.

Sven Erik Bystrøm gjorde hovedjobben med å kjøre Kristoff frem i god posisjon og alt lå til rette for at Stavangerkaren kunne kjempe om de øverste plassene. Det skjedde imidlertid ikke, for 31-åringen klarte rett og slett ikke å holde hjulet til Bystrøm som kjørte meget sterkt og var på vei opp til fronten.  Det er tydelig at Kristoff akkurat nå mangler mye på å ha gode nok bein til å få til en normal spurt og i dag holdt det bare til en skuffende 16.plass. 

Kampen om seieren stod mellom Viviani og Peter Sagan der førstnevnte hadde en meget god dag og vant som han ville. Sagan ble også hentet av Matthews og måtte nøye seg med 3.plass med beholder sin gule ledertrøye.

Dagens dramatikk oppstod da feltet skulle ut på den siste lokale runden, tre mil fra mål. En Astana-rytter gikk ned foran Geraint Thomas, og en stund så det ganske alvorlig ut for Thomas satt lenge på asfalten med hodet i hendene. Hvor alvorlig skaden er vet man foreløpig ikke, ei heller om det får konsekvenser for Ineos-kapteinen hva Tour de France angår. Det vi vet er imidlertid at han er ute av Sveits Rundt og om alt er i orden, må waliseren gjøre en annerledes forberedelse til sommerens høydepunkt enn han opprinnelig hadde planlagt.

-Han fikk et lite kutt over øynene og blødde. Legen mente det var best å få ham til sykehus for videre undersøkelser, sa Gabriel Rasch på lagets nettside.

Resultater:

X