Kristoff slet seg til en imponerende 3.plass i Ronde van Vlaanderen!

Sammen med Paris-Roubaix er Ronde van Vlaanderen en av de virkelig store øyeblikkene på sykkelkalenderen. Det er bare VM eller OL som kan måle seg med den intensiteten som man ser her.

Den belgiske vårklassikeren ble virkelig en thriller av et ritt, nesten fra start til mål! Det er nesten ikke mulig å gi et fornuftig sammendrag av det som skjedde, hvor man skal begynne liksom?

Det skjedde noe hele tiden, det sørger alle bakkene for, de smale gårdsveiene og brostein av ulike kvalitet for. Og det krever at man virkelig har en bra dag for å klare seg gjennom alle utfordringene. Det var det ikke mange som gjorde, ei heller i dag da det til slutt satt igjen en gruppe på 10-15 ryttere som skulle sloss om de gjeveste plasseringene.

Her fant vi også en rekke av favorittene, Greg van Avermaet. Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Oliver Nasen, Bob Jungels, Peter Sagan og Yves Lampaert. I tillegg hadde blant annet den regjerende verdensmesteren, Alejandro Valverde også kommet seg med, det samme hadde Michael Matthews – og vår egen Alexander Kristoff.

Sistnevnte gjorde en heroisk jobb i dag. Ingen kan påstå at han fikk en lett jobb for 31-åringen kjempet en innbitt kamp både mot seg selv og sine argeste konkurrenter.  Da han også hang godt med over den siste bakken, rundt 15 kilometer fra mål, begynte det også å se veldig lyst ut for nordmannen.

Men, så støtet Alberto Bettiol og gikk solo. Italieneren er ikke et helt ubeskrevet blad og har vist seg meget sterk ved flere anledninger tidligere i år. Men, i motsetning til nesten alle andre som satt igjen til slutt, så var han nok ingen merket mann i dag. I tillegg hadde han to lagkamerater å støtte seg til i samme gruppe, og der var det ikke mye hjelp å få for de andre, selvsagt.

Det ble 14 kilometers ensom kamp for 23-åringen som sykler for EF Education First. Han kom fra BMC foran årets sesong men har vært proff på øverste nivå siden 2014.  Men i dag fikk han oppleve sin desidert største dag på sykkelen.

For det viste seg at gruppen bak ikke klarte eller ville organisere seg for å ta opp jakten på Bettiol. Med Kristoff, Sagan og Matthews sine spurtegenskaper, var det tydelig at ingen syns det hadde noe for seg å hente italieneren og servere seieren på sølvfat til en av disse.

Ei heller Deceuninck – Quick Step som satt med flere mann i finalen og løsningen deres ble å la danske Kasper Asgreen få lov å sige fra de øvrige. Ingen tok opp forfølgelsen denne gangen heller, og dermed sikret dansken seg 2.plassen.

For vant det gjorde Alberto Bettiol som faktisk tok sin første seier som profesjonell med å vinne Ronde van Vlaanderen! Det kommer ikke til å gå i glemmeboken så snart!  En meget sliten Kristoff vant som han ville spurten i gruppen bak og sikret seg nok en knallsterk plassering i dette rittet, denne gangen ble det 3.plass. Han har bare gjort det bedre én eneste gang tidligere da han vant i 2015.

Resultater:

X