Kristoff til topps i Gent-Wevelgem!

Endelig lykkes det for Alexander Kristoff i en klassiker igjen!  I den 65.utgaven av det belgiske rittet, ble Kristoff den 3. nordmannen som har vunnet rittet!

I dag fikk vi se litt av den ”gamle gode” utgaven av Kristoff som i god tid før Kemmelberg stakk fra hovedfeltet for å ta opp jakten på frontgruppen der blant annet Peter Sagan Satt. Kristoff hadde også en annen baktanke med angrepet. Han regnet med at nettopp denne bakken ville kunne sette fyr på feltet, derfor var det godt å ha noe å gå på når det også skjedde.

Det gikk som 31-åringen  hadde forutsett og det smarte trekket gjorde at Kristoff ble sittende riktig posisjonert inn mot slutten. Amund Grøndahl Jansen fikk også vist seg frem da han støtet seg fra feltet sammen med et par andre ryttere. En stund så det ut til å skulle holde, men det var før de siste angrepene ble satt inn like før mål.

Kristoff hadde da fått klarsignal fra sin lagkamerat, Fernando Gaviria, om å kjøre for egne sjanser da colombianeren meldte om at han ikke hadde gode nok bein til å kunne avgjøre noe i dag.

Det hadde imidlertid Kristoff som med sin tunge spurt var uimotståelig og vant med et par sykkellengder til John Degenkolb og med Oliver Nasen på 3.plass.  Det var en meget lykkelig nordmann som etterpå bekreftet at dagens seier var kjærkommen etter at han ikke har vært så skarp de siste ukene.  Han ville ikke tillegge dagens seier noe i forhold til Ronde van Vlaanderen neste helg, annet enn at den går inn som en av hans største prestasjoner.

Resultater:

X