Kristoff tok sesongens første seier i Oman!

Alexander Kristoff spurtet ned flere andre toppspurtere og i den sterke medvinden var han uimotståelig i spurten.

Alexander Kristoff tok sesongens første seier da han vant den 1.etappen i Tour of Oman. 31-åringen vant foran Bryan Coquard og Nacer Bouhanni. En annen av favorittene, Andre Greipel, punkterte 10 kilometer fra mål og kom seg aldri tilbake i feltet.

-Det var medvind og det gikk veldig raskt, sa Kristoff etter en etterlengtet seier. – Det var vanskelig å komme bakfra fordi feltet ble strekt ut. Det var også vanskelig å time avslutningen fordi du kan ikke gå for tidlig med slik medvind, du trenger å ha et hjul, sa Kristoff etter målgang.

-Faktisk reiste jeg meg aldri fra setet gjennom hele spurten. Det meste handlet om frekvens og jeg hadde ganske gode bein i dag til dette, noe som jeg har trent litt på i vinter. Da jeg nådde fronten 70 meter fra mål var jeg ganske komfortabel men man vet aldri om noen plutselig kan komme bakfra i stor fart. Jeg er veldig glad for å ha vunnet, sa Kristoff i følge Cyclingnews. Nordmannen tok sin første seier siden begynnelsen av juni i fjor da han totalt tok fire seire i løpet av hele sesongen. En av dem kom for øvrig i nettopp Tour of Oman.

X