Kristoffer Halvorsen får teste seg mot verdens raskeste på den arabiske halvøy!

Arkivfoto: Sirotti

Tre nordmenn på startlisene i UAE Tour som rulles i gang i dag. Kristoffer Halvorsen får en tøff kamp mot fire av verdens beste spurtere mens Alexander Kristoff blir opptrekker for Fernando Gaviria.

I dag starter UAE Tour med en lagtampo som for oss normenn kanskje ikke er spesielt spennende. Rittet har tre nordmenn på startstreken med Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) og Kristoffer Halvorsen (Team Sky). Kristoff skal for første gang i karrieren ikke være den det kjøres for på de flate etappene. I stedet skal 31-åringen inngå i en rolle som opptrekker for Fernando Gaviria.

Kristoff har de siste par årene mistet litt av hurtigheten sin og dermed må han finne seg i å bli brukt som opptrekker i løp som lagets hurtigste rytter henger med i. Foran årets sesong har Kristoff forsøkt å endre litt på treningsopplegget med færre langturer og mer intensive innslag. Selv om han har fått en seier så langt i år virker det ikke som lagledelsen helt har tro på nordmannen som deres beste kort. Det har for såvidt vært klart en god stund allerede. 

Det skulle ikke forundre oss om Kristoff også har helt andre planer i år med klassikerne som kommer på rekke og rad om få uker. Da vil hans enorme treningsmengder og spurtegenskaper komme bedre til rette. Han har allerede vist hva han kan være kapabel til med én seier samt 4. og 5. plass i Ronde Van Vlaanderen. Kristoff har også 2.plass og to 4.plasser fra Milano-Sanremo, så kanskje har vi noe å glede oss til fremover!

I UAE Tour skal det også bli spennende å se hva Kristoffer Halvorsen får til. Han fikk en opptur i Herald Sun Tour helt i begynnelsen av februar da han vant sin første proffseier i Melbourne. Det er tre flate etapper i UAE Tour der spurterne får prøve seg. Halvorsen får virkelig testet seg mot Gaviria, Kittel, Ewan og Viviani, alle fire blant verdens absolutt raskeste menn. Så skal det også bli interessant å se om Mark Cavendish gjør fremskritt etter at han sesongdebuterte i Vuelta a San Juan i Argentina. Er den tidligere storspurteren fortsatt sulten på mer suksess, eller preges han fortsatt av kyssesyken som slo han ut to ganger de siste par årene? Svarene får vi i løpet av kommende uke!

Så til slutt har vi en unggutt som har sjokkert verden de siste par årene. Feltets yngste rytter og som har gått direkte fra junior til WorldTour, debuterte som profesjonell i Argentina for noen uker siden. Remco Evenepoel inngår i opptrekket for Elia Viviani, men får ellers en fri rolle i de to fjelletappene. Evenepoel sammenlignes allerede med legenden Axel Merckx og belgisk media fotfølger stortalentet. Hva kan han få til i dette selskapet?

X