Målfoto skilte Kristoffer Halvorsen fra sin første seier i Sky-drakten!

Foto: Sirotti

Daniel McLay (EF Education) vant herrenes 1.etappe av Herald Sun Tour. Kristoffer Halvorsen var fryktelig nære en seier, men ble dømt bak etter målfoto

Rittet gikk på en 4,5 kilometer lange motorløpsbane og det ble kjørt 22 runder. Det er fortsatt varmt i Australia med 36 grader og mye vind som rytterne måtte håndtere.

Det ble kjørt hardt allerede fra start og et tremannsbrudd fikk lov å komme seg løs. To av dem fikk etter hvert nok og ga seg i bruddet. Ayden Toovey (Team BridgeLane) fikk imidlertid besøk av to nye ryttere som kjørte seg opp og disse tre hadde på det meste rundt 2:30 på feltet. Men det holdt ikke inn og til slutt ble det et oppgjør mellom spurterne. Vår egen Kristoffer Halvorsen var så absolutt med på leken men måtte se seg slått av Daniel Mclay med noen centimeter . Halvorsen ble altså nummer to, og det var nok viktig for å få litt selvtillitt inn  i kroppen foran de neste etappene.

Ifølge arrangøren måtte det nemlig målfoto til for å skille McLay og Halvorsen. – Jeg er litt skuffa når det er så nærme, sa «Doffen» til TV 2 etter etappen. – Formen føles bra, men jeg er nok noen steg unna toppformen. Men det er to etapper igjen som bør passe bra. Kristoffer Halvorsen har fra før også en 2.plass som sin beste plassering som proffrytter. Den kom under Handzame Classic i fjor i midten av mars.

Kvinnenes 1.etappe ble vunnet av Chloe Hosking (Alé Cipollini). Avgjørelsen kom på den siste runden da åtte ryttere kom seg fri fra feltet. Hosking var utilnærmelig i spurten og vant som hun ville.

Resultater kvinner:

Resultater menn:

X