Küng vant tempoetappen i Algarve, men det var en 20-åring som imponerte mest!

Arkivfoto: Sirotti

Som i Andalucia stod også en individuell tempo på programmet i Volta ao Algarve. Det ble kjørt en distanse på vel 20 kilometer og terrenget var småkupert, helt perfekt for en Edvald Boasson Hagen – om han hadde stått på startstreken. Det gjorde imidlertid ikke 31-åringen som har stått av gå grunn av sykdom. I går havnet han nest sist, 27 minutter bak vinneren og det var et tydelig signal om at noe ikke var som det skulle.

-Jeg var ikke helt i slag. Det er usikkert om det er noe magevirus eller fått inn noe mat jeg ikke tålte så bra. For ikke å sette klassikerstarten i fare, har jeg og laget bestemt at jeg ikke starter i morgen, sa Boasson Hagen til TV 2.

Dermed fikk vi ikke se hva en frisk Boasson Hagen kunne stelt til etter at han har vært meget lovende i de rittene han har kjørt tidligere i år.

Tadej Pogacar, foto: Bettini Foto/UAE

Tempospesialisten Stefan Küng vant etappen i Algarve bare to små sekunder foran danske Søren Kragh Andersen. Den som imponerte mest i dag var likevel 20 år gamle Tadej Pogacar – som i går vant 2.etappe og overtok sammenlagt. Unngutten tråkket inn til en uhyre sterk 5.plass, bare slått med 17 sekunder av Küng. Pogacar beholdt dermed sin sammenlagttrøye og leder nå med 31 sekunder.

Her har verden kanskje sett en ny kandidat til å kjempe om topplasseringer i Grand Tours. Han har allerede vunnet «ungdommens Tour de France» (Tour de l’Avenir), det skjedde i fjor og utvikler sloveneren seg riktig, kan vi om noen år se han kjempe om de øverste plassene også i den «voksne» Touren. Kan du klatre med de beste samtidig som du behersker tempo, er du automatisk kvalifisert til å ta kampen opp med de beste. 20-åringen kan minne litt om Remco Evenepoel, selv om sistnevnte er enda mer ekstrem i sitt talent. 

Resultater:

X