Leknessund er nummer fem etter åpningsetappen i Circuit des Ardennes

UNO-X Norwegian Development Team er for tiden i Frankrike for å kjøre etapperittet Circuit des Ardennes International. Årets utgave er den 45. i rekken etter at den første utgaven ble arrangert helt tilbake til 1930. Etter det året ble det imidlertid en lang pause før rittet var tilbake på kalenderen i 1951. Fra 1964 til 1976 var det et nytt opphold, det samme skjedde fra 1989 til 1999. 

Vi har hatt to norske ryttere som har hevdet seg i det som fra 2005 ble et UCI 2.2 klassifisert etapperitt. I 2016 ble Reidar Borgersen nummer tre sammenlagt, mens ikke ukjente Mads Kaggestad fikk samme plassering i 2002.

I dag ble den første av fire etapper kjørt og den 188 kilometer kuperte etappen endte i en massespurt som Kaden Groves vant. Samme Groves vant forøvrig to etapper i det nylig avsluttede Le Triptyque des Monts et Châteaux der Tobias Foss ble nummer fire. Best i dag av de norske ble Markus Hoelgaard på 13.plass. I tillegg skaffet Andreas Leknessund seg noen bonussekunder underveis som gjør at han er nummer 5 sammenlagt. Nesten hundre ryttere var med inn og fikk samme tid som vinneren.

Resultater:

X