Leknessund med ny 2.plass i Ronde de l’Isard!

Arkivfoto: Karstein Vabø

To ryttere ser ut til å være i en liten klasse for seg i Ronde de l’Isard, én av dem er Andreas Leknessund! Dagens etappe var ikke av de lengste, «bare» 141,3 kilometer men hadde til gjengjeld mange høydemeter som skulle forseres. Det gikk stort sett oppover hele etappen – bortsett fra de siste vel 15 kilometrene. I tillegg var det to kategori-1 stigninger underveis, den første på 1444 moh og den andre 2000 moh som skulle rundes halvannen mil før mål!

Andreas Leknessund gjorde nok en praktetappe og fikk en ny 2.plass, også i dag bak italienske Andrea Bagioli. Leknessund kom inn 9 sekunder bak italieneren og disse to ligger nå også som nummer 1 og 2 sammenlagt med nesten minuttet ned til nestemann.

I dag ble det et felt som var helt sprengt opp i biter og rytterene trillet over målstreken enkeltvis med etter hvert ganske store tidstap. Også Torjus Sleen tapte mye i dag og ble nummer 38 som nest beste norske, over 11 minutter bak vinneren. De øvrige Uno-X rytterne måtte finne seg i tidstap opp mot halvtimen – som så mange andre på den tøffe etappen.

Resultater:

X