Magnus gjorde Cort prosess i bruddet som gikk inn på den 4.etappen i Paris-Nice

Magnus Cort vant overraskende den 4.etappe i Paris-Nice etter at det tidlige bruddet han satt i holdt helt inn til mål.

Foto: Sirotti

Den 4.etappen i Paris-Nice var rittets lengste med 212 kilometer. Vinden har ikke gitt seg i Frankrike og det ble en intens start. Etter bare 5 kilometer kom en syvmannsgruppe seg av gårde. Like etter kjørte flere andre seg opp, blant dem danske Magnus Cort (Astana).

Et par mann til tok seg også frem til fronten og dermed var dagens brudd etablert med 13 ryttere, blant dem også ”bruddkongen” Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

Og det skulle bli Danmarks dag, Magnus Cort var også bruddets eneste spurter som klarte å komme seg med og hadde dermed gode aksjer om de holdt helt inn.

Det ble en tøff kamp for utbryterne og flere ramlet av lasset da de nærmet seg mål. Magnus Cort hadde også sine problemer og så ut til å slippe flere ganger. Til slutt satt det fire ryttere igjen og dansken var den klart hurtigste av dem.

Med i underkant av kilometeren igjen gikk han overraskende nok i front og skapte umiddelbart en luke til overrumplede bruddkamerater. Det holdt også helt til målstreken og Cort fikk dermed årets første seier foran en utmanøvrert De Gendt.

Sammenlagt leder må Michal Kwiatkowski etter at Dylan Groenewegen ikke hang med feltet i dag. Ingen norske klarte heller ikke i dag å markere seg, best var Edvald Boasson Hagen på en meget beskjeden 66.plass, nesten 7 minutter bak Magnus Cort.

Resultater:

X