Marcel Kittel har satt en øyeblikkelig stopp i syklingen!

Katusha Alpecin kunngjør i dag at deres storspurter, Marcel Kittel, avslutter kontrakten med øyeblikkelig virkning. Kittel som innledet sesongen bra med seier i Trofeo Palma tidlig i februar og fikk en 2.plass i Classica de Almeira et par uker senere, har siden ikke klart å komme opp på sitt sedvanlige nivå. Nå har han etter eget ønske tatt en overraskende beslutning om å ta en pause og finne ut av seg selv og hvordan han kan få karrieren på rett kjøl igjen.

-Det var for meg en lang beslutningsprosess der jeg stilte mange spørsmål om hvor jeg vil gå som person og idrettsutøver og hva som er viktig for meg. Jeg elsker sykling og min lidenskap for denne vakre sporten er ikke borte, men jeg vet også hva det krever av meg og hva jeg trenger å gjøre for å lykkes, sa Kittel på lagets hjemmeside.

Kittel sier at han de siste to måneder har hatt en følelse av å være utmattet og at han for tiden ikke er i stand til å trene eller kjøre løp på høyeste nivå.

-Av den grunn har jeg besluttet å ta en pause, ha litt tid for meg selv, tenke på hva jeg ønsker og lage en plan for fremtiden, sier 30-åringen som legger til at han ønsker å kjøre ritt igjen.

X