Haller tilbake med seier etter dramatisk sesong

Foto: Sirotti

Så er årets første sykkelritt kjørt, vi skriver altså 1.januar 2019, men i Australia er det sommer og høysesong for sykkel med de nasjonale mesterskapene som starter om noen få dager. 

I natt norsk tid ble 1.etappe i Lexus of Blackburn Bay Crits Series rullet i gang uten at akkurat det kommer til å skrives inn i historiebøkene med de største skrifttypene i 2019. Etappen som kjøres i Geelong, var som et norsk gateritt med en rundløype på i underkant av 2 kilometer som skal kjøres i 60 minutter. Det deltok imidlertid noen profflag, blant annet Katusha og Lotto Soudal i tillegg til et ”All Star”-lag med blant annet tysk/australske Heinrich Haussler som noen kanskje husker fra 2010-sesongen da han var lagkammerat med Gabriel Rasch og Thor Hushovd i Cérvelo TestTeam. Sistnevnte husker vi jo alle godt fra samme år da han ble verdensmester, også det i Geelong.

I dagens etappe ble det til slutt Marco Haller (Katusha) som trakk det lengste strået etter å ha kommet seg klar av feltet sammen med tre-fire andre. Østerrikeren viste seg å være den sterkeste på slutten og vant som han ville foran Raphael Freienstein, en rytter som kun har kjørt for kontinentallag og som egentlig la opp etter 2017-sesongen. Miles Scotson som i år kjører for FDJ Groupama ble nummer 3. Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) vant forøvrig kvinnenes utgave etter å ha gått solo. Den samme Spratt må vel sies å være storfavoritt når kvinnenes utgave av Tour Down Under, Santos Women’s Tour, starter 10.januar. 31-åringen har nemlig vunnet de to siste utgavene.

Marco Haller hadde en forferdelig sesong i fjor, først med virusinfeksjon og deretter ble han i april kjørt ned på trening og pådro seg flere brudd i sitt venstre kne.

-Jeg syklet med Bernie Eisel og satt på hjulet hans i en slak nedoverbakke da en bil plutselig kjørte ut foran oss etter å ha ignorert signallysene. Bernie klarte å slippe unna, men jeg hadde ingen sjanse og traff døren på bilen i full fart. Sykkelen ble helt knust, og for så vidt mitt kne også, fortalte han den gang til Cyclingnews.

27-åringen mistet dermed alle de store rittene i fjorårets sesong, og var tilbake først i midten av oktober. Nå er han igang med en ny sesong og en del av Katusha-laget som skal innlede WorldTouren med Santos Tour Down Under i midten av januar.

Resultater etappe 1:

Menn elite: http://timedresults.com/results/bayclassic/2019BayClassicMenStage1_Result.html

Kvinner: http://timedresults.com/results/bayclassic/2019BayClassicWomenStage1_Result.html

X