Martin Urianstad med sterk 4.plass i «Fredsrittet»

Arkivfoto: Karstein Vabø.

I går startet «Course de la Paix Grand Prix Priessnitz spa» eller «Fredsrittet» som det også kalles. Rittet inngår i U23-Nations Cup og er den 7. utgaven for rytter under 23 år. De to første årene var det et UCI 2.2 ritt, men fra 2015 inngikk det i Nations Cup.

Ser vi på sammenlagtvinnerne i disse utgavene er i dag samtlige unntatt én (Samuel Spokes som har lagt opp) på kontrakt med et WorldTour-lag! Siden 2013 har Toms Skujiņš (Trek Segafredo), Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe), David Gaudu (Groupama-FDJ), Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) og Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), alle vunnet Fredsrittet og senere fått kontrakter på det øverste nivået i sykkelsporten.

I fjor ble Andreas Leknessund nummer 7 sammenlagt, i 2017 ble Jonas Abrahamsen nummer 10 mens Markus Hoelgaard fikk samme plassering i 2016. Best plassering har imidlertid Odd Christian Eiking fått da han i 2015 kjørte for Joker og ble nummer 3.

I årets utgave er det et rent Uno-X lag som kjører for U23-Norge med Andreas Leknessund, Tobias Foss, Torjus Sleen, Jonas Iversby Hvideberg, Idar Andersen og Martin Bugge Urianstad.

I går ble det kjørt en 2 kilometer kort prolog som ikke ga de helt store utslagene. Andreas Leknessund ble da beste norske på 7.plass, bare 4 sekunder bak vinneren, Nils Eekhoff. 

I dag fikk vi kanskje en liten overraskelse da Martin Bugge Urianstad kjørte inn til en 4.plass på den første «ordentlige» etappen. 20-åringen satt i et seksmannsbrudd som rullet inn over minuttet foran hovedfeltet der Eekhoff forøvrig vant spurten. Urianstad tok dermed et kraftig hopp oppover i sammendraget og er nå nummer 5. Leknessund og de øvrige norske kom inn med hovedfeltet, men førstnevnte ramlet ned til 11.plass. Det gjenstår to etapper med mange høydemeter som skal forseres, så her kan mye skje!

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X