Massespurt i Palermo ga seier til Belletti

Den 2.etappen i Giro di Sicilia var på hele 236 kilometer og hadde i tillegg over 3000 høydemeter som skulle kjøres. En ganske tøff etappe altså – om det ble satt fart i feltet. Den lengste stigningen var på over 15 kilometer og tok rytteren opp til over 1100 moh.

Fem mann stakk i brudd etter bare 14 kilometer og denne kvintetten hadde over 5 minutter på det meste. En av de fem i bruddet var for øvrig Andreas Kron, lagkamerat til Krister Hagen i Riwal Readynez, og da feltet slet med å hente utbryterne, var det nettopp Kron som lå best an til å overta sammenlagt.

Men, slik skulle det ikke gå selv om de fem kjørte for livet, hadde over 200 kilometer i brudd begynt å tære på kreftene. Feltet hadde også fått opp farten og 10 kilometer fra mål hadde de kontroll med kun halvminuttet frem til fronten og det gikk mot massespurt i Palermo.

Været på Sicilia var ikke helt topp i dag, overskyet og med mye vind. I tillegg skapte tåke problemer under nedkjøringen av den lengste stigningen, slik at etappen faktisk ble nøytralisert og samtlige ryttere inkludert bruddet, kjørte rolig til bunnen. Deretter fikk så utbryterne et forsprang på et par minutter før feltet kunne ta opp jakten på dem.

Seks kilometer fra mål var Kron & co innkjørt og i den påfølende massespurten ble det en grei seier til Manuel Belletti som tok sin første seier for sesongen.

Resultater:

X