Massevelt gjorde det litt enklere for Arnaud Demare i Giroen

Så er Giro d’Italia igang igjen etter én pausedag og heldigvis for rytterne, var det en meget enkel etappe som ventet dem før de tar fatt på adskillig større utfordringer senere i uken. Ikke bare var dagens etappe fullstendig paddeflat men den var også kort, bare 145 kilometer.

Dermed handlet alt om spurten som ventet og den ble alt annet enn kjedelig. Dessverre endte den også i en stor velt, eller rettere sagt flere velt trolig forårsaket av et enkeltstående tilfelle.

En av de første som gikk ned var Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) og da støvet etter krasjene la seg på oppløpet i Modena, var det bare 10-15 ryttere som gikk klar og skulle kjempe om dagens etappeseier.

Men, her satt også de viktigste utfordrerne til etappeseier om man ser bort fra Ackermann. Franske Arnaud Demare var sterkest i dag og fikk endelig sin seier og vant klart foran en noe seig Elia Viviani. Caleb Ewan virker heller ikke helt i slag og ble nummer fire. Ackermann rullet inn flere minutter etter forslått og med en opprevet sykkeldrakt etter sitt ublide møte med asfalten.

Resultater:

X