McEwen sår tvil om diskvalifikasjonen av Caleb Ewan

Robbie McEwen var ikke enig med juryen, Foto: Sirotti

Robbie McEwen ble konfrontert med avgjørelsen om å diskvalifisere Caleb Ewan og er ikke enig i juryens avgjørelse.

Robbie McEwen er en velkjent spurter fra 1990- og 2000-tallet og var på den tiden en av verdens raskeste. McEwen har også vunnet den grønne poengtrøyen i Tour de France tre ganger, har 12 etappeseire og har også utkjempet flere dueller mot vår tidligere superstjerne, Thor Hushovd.

Thor Hushovd vinner 20.etappen på Champs Elysées i 2006, foran Robbie McEwen. Foto: Sirotti

-De (juryen) har kun sett dette fra én vinkel og jeg har mine tvil om Caleb Ewan var i kontakt med Philipsen den tredje gangen, sa McEwen i følge Cyclingnews.

-Det er alltid kontakt i en massespurt og jeg ville ikke hatt noen innvendiger mot etappeseieren, fortsatte han. –Det er alltid en kamp om posisjoner og jeg mener at diskvalifikasjonen er en overreaksjon. Jeg tror kommisærene følte de måtte slå ned på dette for å «unngå ulykker», men jeg syns episoden var innenfor grensene, sa den gamle storspurteren.

Nattens dramatikk minner om bilder fra 2010-utgaven av Tour de France da Mark Renshaw stanget en rekke ganger mot Julian Dean. Renshaw var sisteopptrekker for Mark Cavendish og ville tydelig brøyte vei for sin raske lagkamerat.

Den gang ble Renshaw diskvalifisert både fra etappen og kastet ut av rittet. McEwen mente likevel at Ewans handlinger ikke var  i nærheten av å være så grove. –Stangingen den gang var mye mer brutal og det var mye mer kontakt. Selv om Caleb «hiver» med hodet, tror jeg ikke det er kontakt. Han er så liten at han rett og slett ikke når så langt, så jeg tror ikke det var så mye i dette.

Også Philipsen var usikker på om det virkelig hadde skjedd en overtramp fra Ewan sin side. –Jeg tror at han traff meg bare to ganger og for dette diskvalifiserte juryen ham. Alt skjedde så fort og det er vanskelig å si om det var rett eller galt. Jeg kommer ikke til å ha en mening om dette. Det er juryen sin beslutning og jeg får bare respektere den, sa Jasper Philipsen som dermed tok sin første WorldTour seier.

Her er hva Philipsen sa etter rittet:

X