Mer spenning i Tour de France med Froome ute av kampen?

Arkivfoto: Sirotti.

Nyheten om at Chris Froome hadde krasjet på trening hørtes kanskje ikke så alvorlig ut i første omgang. Krasj og velt er dagligdagse episoder i sykkelsporten og de fleste ender med «brannsår» og forslåtte muskler. Noen ganger skjer det også verre ting, kragebeinsbrudd er faktisk ikke i den kategorien for man kan være tilbake på sykkelen og i konkurranser igjen etter 4-6 uker. Noen har også kommet tilbake langt tidligere, men det sier kanskje mer om rytteren enn om fornuften av det. Så skjer det også dessverre alvorligere ting der større bruddskader setter rytteren ute av drift i mange måneder.

Heldigvis er det sjelden med dødsulykker i sykkelsporten, dog skjer det årlig noen få tilfeller. Ofte er det utforkjøringer eller påkjørsler med biler involvert som har vært den vanligste årsaken.

Chris Froome sitt «uhell» skjedde på en noe uvanlig måte, i følge Team Ineos-sjef, Dave Barilsford, skal han ha kjørt nedover en bakke og forsøkte å snyte seg med den fatale følgen at det samtidig kom en vindkule som gjorde at den kenyansk fødte briten mistet kontrollen på sykkelen og havnet i en fjellvegg eller noe lignende. Farten skal i følge Froome sin computer da ha vært rundt 56 km/t og det som gjorde skadeomfanget ekstra stort var at det nærmest ble bråstans da han krasjet.

– Han er ikke i bra form. Man har krasjer, og så har man stygge krasjer. Dette var en stygg krasj, sa Brailsford til BBC.

Froome har blitt operert ved sykehuset i Saint-Etienne, en operasjon som ifølge TV2 skal ha pågått i 6 timer. Froome er alvorlig skadet og har pådratt seg brudd i lårbeinet, brudd i hoften, brudd i albuen samt flere ribbeinsbrudd og hjernerystelse. Han må fortsatt bli værende på sykehuset i flere dager og det kan også bli snakk om flere operasjoner, skriver TV2.

Gjør Froome sin skadesituasjon mer spenning i Tour de France?

Chris Froome sin skadesituasjon gjør at Team Ineos får en ny situasjon å forholde seg til når Tour de France rulles i gang å få uker.  Opprinnelig hadde laget tre store sammenlagtfavoritter i Geraint Thomas, Egan Bernal og Chris Froome. Nå er sistnevnte borte fra laget, og spørsmålet er om dette kommer til å endre strukturen i laget.

Man skulle i utgangspunktet tro at det var merkelig å stille med tre ryttere som alle har som mål å vinne den franske grand touren. Samtidig kan det også ha vært en styrke å ha flere kort å spille på, men resultatet av det kunne også blitt at Ineos ville blitt for sterke og ville kontrollert fjelletappene slik at alle tre kunne være med i sammenlagtkampen helt til det siste.  Nå blir det bare to som kan gjøre det, og det er kanskje like greit for spenningen i rittet. Selvsagt skulle vi ønsket at det ikke skjedde på bekostning av en alvorlig skade for Froome.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X