Nordmenn i fokus da danske vant i Tour de Yorkshire

To nordmenn i fokus på den 3.etappen oav Tour de Yorkshire. For det første fikk Rasmus Tiller sitt gjennombrudd for Team Dimension Data da han ble nummer fire på et meget krevende etappe. For det andre satt Krister Hagen der også for sitt danske lag, Riwal Readynez og gjorde en viktig jobb for sin kaptein, Alexander Kamp helt mot slutten av rittet.

Dette ble avgjørende for at nettopp Kamp fikk en god posisjon blant de rundt 20 som satt igjen i fronten. Dansken gikk like godt hen og vant etappen, foran briten Chris Lawless fra tidligere Sky, nå Team INEOS og med Greg van Avermaet på tredje plass.

Også på den nordøstlige delen av de britiske øyer var det en kald og forblåst dag med både sterk motvind og sidevind som ingredienser på dagens meny.  Danskenes sitt prokontinentallag, Riwal Readynez, er godt kjent med sidevind og sammen med Chris Froome og co i Ineos, skrellet de ned feltet til rundt 30 mann på et strategisk viktig punkt i rittet. I tillegg satt laget igjen med hele fire ryttere etter «ryddingen» og hadde med det gode kort på hånden.

På den siste delen inn mot mål, forsvant enda flere ryttere slik at sluttoppgjøret stod mellom tyve ryttere der altså Alexander Kamp, med avgjørende hjelp fra Krister Hagen, sørget for dansk seier.

Resultater:

X