Norges første profesjonelle sykkellag for herrer er en realitet!

Jens Haugland i Uno-X Development Team. Foto, skjermprint fra pressekonferansen

Uno-X tar det ”neste steget”, det ble klart etter en pressekonferanse i formiddag. Det betyr kort sagt at Norge får sitt første helprofesjonelle lag for herrer som kommer til å konkurrere i sykkelsportens 2.divisjon fra 2020.

Selv om Uno-X Development Team ikke tar steget helt opp til WorldTour, betyr det likevel at vi får se laget i noen av de større rittene. Nye regler i UCI gjør at man ikke kan regne med å bli invitert til de største WorldTour rittene. Endringen som trer i kraft fra neste år betyr at de to beste prokontinentallagene, basert på rankinger fra foregående sesong, får plass i topprittene. Dermed blir det heller ikke opp til arrangøren å bestemme de fire ekstra lagene som får plass i for eksempel Tour de France. For Uno-X vil uansett ikke dette bety noe for 2020 og de nærmeste årene der laget trolig har mer enn nok med å etablere seg på prokontinentalt nivå.

Det neste steget, bokstavlig talt, er uansett å søke lisens hos UCI som et norskregistrert lag bestående av ryttere fra Norge og Danmark. -Vi mener vi har tatt et sportslig og forretningsmessig grep, sykkel er en del av vår identitet og satsingen er en målrettet og et langsiktig engasjement, sa Jens Haugland i Uno-X.

-Nå blir det en knallhard jobbing ut året for å bli klar til 2020, sa Kurt Asle Arvesen som innrømmet at han i starten hadde vært skeptisk til satsingen. Han la til at de fortsatt skal ha et U23-fokus, men at det også kan bli aktuelt med nye ryttere som allerede er på et høyere nivå.

Stig Kristiansen mente at Uno-X blir et bindeledd for ryttere til å nå det øverste nivået, et ledd som har manglet i alle år. Han kunne ikke garantere at hele stallen de har nå, blir med i satsingen, men presiserte at kjernen går videre. I tillegg blir det en åpning for danske ryttere. –Vi har flere lister med navn og type ryttere og jobben starter nå med å finne riktige typer i den settingen vi skal ha fremover, sa Kristiansen. Hva budsjetter laget skal ha, er foreløpig ikke kjent.

X