Norges nye sykkelproff heter Andreas Leknessund!

Dagens stor norske nyhet er utvilsomt meldingen om at Andreas Leknssund har skrevet under for WorldTour laget Team Sunweb. Riktig nok skal Leknessund kjøre for Uno-X også neste år, men fra 2021 blir Tromsøværingen fulltidsproff for det tyske laget! Kontrakten gjelder i første omgang for to år frem til og med 2022. Leknessund fylte 20 år i går, og kunne vel ikke ha ønsket seg en bedre bursdagspresang.

-Leknessund er et eksepsjonelt talent. Selv om han oppnådde noen sterke resultater i 2016, var det likevel hans prestasjoner i 2017 med syv seire, inkludert europeisk mester på tempo og sammenlagtseier i Tour du Pays de Vaud, som stod frem. Han har også vist seg å være en allsidig rytter som da han ble nummer to i årets U23-utgave av Gent-Wevelgem. Han fulgte også opp med ta andreplassen i et virkelig tøff Circuit des Ardennes-etapperitt, skriver Sunweb på lagets nettside.

-For meg er det en ære å få muligheten til å kjøre for dette laget. Måten de arbeider på og den planen de har for meg vil være det beste miljøet for en ung rytter å utvikle seg videre i. At de signerte meg så tidlig viser at de er trygg på meg og lar meg fokusere på utvikling de neste par årene i stedet for å stresse med å finne et lag. Nå kan jeg slappe av og jeg vet jeg har en god kontrakt på plass og kan fokusere på det som er viktig, sier Leknessund.

-Andreas er et multitalent men hans største styrke er den store motoren han har. Han klatrer også godt noe som gjør ham anvendelig i mange typer terreng. Han var nær å vinne årets U23 Gent-Wevelgem noe som viser hans spekter som rytter. Vi har fulgt med ham siden junioralderen og han har allerede vært med oss på en samling i fjor, sa lagets trener og speiderkoordinator, Hans Timmermans.

Vi gratulerer Andreas!

X