Pascal Ackermann raskest i Bredene Koksijde Classic og Søren Wærenskjold beste norske i U23-utgaven

Proffenes utgave av Bredene Koksijde Classic endte i en massespurt slik det ofte har gjort i denne belgiske klassikeren. Dog var det bare rundt 40 ryttere som satt med helt til slutt, én av dem var Kristoffer Halvorsen (Team Sky) som fra før har vunnet nettopp dette éndagsløpet.

Men årets utgave hadde flere som var ute etter seieren. Tyske Pascal Ackermann som fikk sitt store gjennombrudd i fjor, har startet godt også i år og vant blant annet Classica de Almeira i midten av februar. Han vant også poengtrøyen i Volta ao Algarve og ble nummer 2 i Danilith Nokere Koerse for bare et par dager siden. I dag lykkes han fullt ut og den regjerende tyske mesteren var da også meget fornøyd med sine lagkamerater som gjorde grovarbeidet underveis.

125 meter fra mål kunne 25-åringen sette turboen på maks og krysse målstreken for 2.gang denne sesongen som vinner. Nærmest kom Kristoffer Halvorsen som dermed fikk en ny 2.plass slik han også fikk i fjor.  Trioen på årets podiet var for øvrig helt den samme som i fjor, med den vesentlige forskjell at fjorårsvinneren, Jose Alvaro Hodeg, måtte bytte plass med Ackermann.

Søren Wærenskjold spurter inn til 5.plass. Foto: Karstein Vabø

Wærenskjold beste norske i U23-utgaven

U23-utgaven tidligere på dagen endte også opp i en massespurt. Flere hadde forsøkt seg på å gå i brudd underveis i det 162 kilometer lange rittet og både landslagsrytterne og Team Ringeriks-kraft U23, forsøkte virkelig å sette farge på rittet med sine bruddforsøk .

Men, feltet ble aldri fornøyd med sammensetningen  i disse bruddene og dermed ble alle forsøk nøytralisert av de som ønsket seg en massespurt blant de nesten hundre rytterne som fullførte.

Best av de norske der ble førsteårssenioren, Søren Wærenskjold, som ble nummer 5 i et ritt som passet som hånd i hanske for sørlendingen.

Resultater proffene:

Resultater U23:

X