Ny bra etappe av Lunke i Frankrike

Arkivfoto. Sirotti

Nordmannen er nå beste Riwal Readynez –rytter etter den 2. etappen av Tour Haut-Var som italieneren Giulio Ciccone vant.

Det ble nok en dag med mange bakker å forsere i Tour Haut-Var i det sørlige Frankrike. Den 2.etappen var på vel 200 kilometer og hadde målgang i Mons som ligger litt nordvest for Cannes, ikke så langt fra foten av de franske alpene. I dag var det også bakkemålgang og dermed duket for en ny sammenlagtleder. Gårsdagens vinner, Sep Vanmarcke hadde ingen god dag og endte som nummer 61, nesten 18 minutter bak dagens vinner.

Etappen ble et oppgjør mellom en gruppe på rundt 10 ryttere der italieneren Giulio Ciccone trakk det lengste strået og vant foran Thibault Pinot og Romain Bardet, velkjente klatrere altså.

Sindre Lunke gjorde nok en bra etappe og ble beste Riwal Readynez –rytter på 18.plass, 1:10 minutter bak Ciccone. Den italienske 24-åringen kjører sin første sesong som worldtour-rytter og sikret seg dermed også sin første seier på dette nivået. Sindre Lunke er forøvrig nå nummer 15 sammenlagt, vel 2 minutter bak dagens vinner.

Resultater:

X