Nytt 7-dagers etapperitt på WorldTouren

Foto: Sirotti

UAE Tour er et nytt syv-dagers ritt i februar og vil inneholde kjente stigninger samt en individuell tempo som vil gi oss en liten pekepinn hvor noen av årets sammenlagtryttere står.

UAE Tour er en nyvinning som bygger på de tidligere rittene, Dubai Tour og Abu Dhabi Tour. Chris Froome, tidligere vinner av Tour of Oman, har aldri kjørt noen av UAE-løpene, men blir å se på startstreken når det nye løpet rulles i gang i februar 2019.

-Dette er et nytt ritt på min kalender men burde passe meg bra siden det står både en tempo og to bakkeavslutninger på menyen, sa Froome i følge Velonews.

UAE Tour er en del av WorldTour og kjøres fra 24.februar til 2.mars. I fjor vant Alejandro Valverde Abu Dhabi Tour etter å ha vunnet en av bakkeavslutningene. Også vår egen Alexander Kristoff var med i fjor og vant en av sine relativt få seiere da han gikk til topps på den paddeflate 1.etappen og satte toppsprintere som Andrea Guardini, Caleb Ewan og Elia Viviani på plass. Sistnevnte vil forøvrig også kjøre neste års nyvinning.

2019-utgaven vil foruten Chris Froome, inneholde flere store navn som Vincenzo Nibali, Elia Viviani, Marcel Kittel, i tillegg kommer også regjerende verdensmester på tempo, Rohan Dennis (Bahrain-Merida) som i år viste seg å kanskje være den nye tempokongen i WorldTouren.

X