Og så var endelig Kristoffer Skjerping tilbake på toppen, vant overlegent Ringerike GP!

Foto: Karstein Vabø.

Ringerike GP 2019 skulle etter hvert vise seg å bli Kristoffer Skjerpings dag.  26-åringen som så sent som i 2016 syklet på WorldTeam-laget, Cannondale, hadde en blytung fjorårssesong. Riktig nok ble det en 3.plass på NM-tempoen, og samme plassering på en etappe i Tour de Bretagne, men ellers var det ikke mye å skrive hjem om i hans siste sesong for Joker Icopal.

Overgangen til Uno-X ser allerede ut til å gi frukter. Vi har ventet på at noe ville skje med mannen som i 2014 tok bronse på VM-U23 fellesstarten, bak Sven Erik Bystrøm sin historiske triumf.

I Norgescup-åpningen i Trøndelag, så vi at noe var i gjære da Skjerping maktet å støte seg fra feltet som kjempet om 3.plassen helt mot slutten. I Himmerland GP forrige helg ble det en 7.plass noe som bekreftet at formen var i anmarsj.

Skjerping stod over Sundvolden GP og det kan ha vært et lurt trekk for i Ringerike GP stilte neste års prokontinentallag med et nesten nytt lag og en tilsynelatende meget uthvilt Skjerping.

Halvveis ut i det 162 kilometer lange rittet, hadde en gruppe på ni ryttere, slitt seg løs og fått et betydelig forsprang. Her satt mange sterke navn, blant annet Kristoffer Skjerping og Sindre Lunke. Tre klubbryttere satt også med og klarte å «overleve» hele veien til mål, skulle det vise seg. En meget sterk prestasjon som viser at det er mulig å «spise kirsebær» med de store.

Bruddet hadde opp mot fem minutters ledelse og på vei inn i de lokale rundene i Hønefoss, ante man at de kanskje skulle klare å holde unna. Riktig nok ble avstanden kraftig redusert, men det skulle vise seg at de aldri fikk nærkontakt fra gruppen bak som jaktet dem.

Maktdemonstrasjon av Skjerping på de lokale rundene. Foto: Karstein Vabø

På den andre lokale runden med Riperbakken på menyen, stakk så Skjerping fra og kjørte solo. Gruppen ble oppløst og hver mann så ut til å ha mer enn nok med seg selv. Dog kjørte Sindre Lunke og Coloquick-rytteren, Jesper Aaskov Pallesen hardt for å hente Skjerping som nesten så ut til å byttet til el-sykkel i den fryktede Riperbakken.

26-åringen økte hele veien gjennom de restrerende rundene og i mål var han nesten halvannet minutt foran Aaskov Pallesen som slo Lunke i spurten.  Søren Wærenskjold viste nok en gang sitt format og førsteårssenioren ble nummer 6 med Ken Levi Eikeland på plassen bak. Sistnevnte ble dermed den beste klubbrytteren og med Ringerike sin Øyvind Brekke Fløtten på 10.plass, bekreftet dette det høye nivået som finnes blant landets elitesyklister – som ikke er på kontrakt med kontinentallag.

Se bilder fra rittet her: http://www.sykkelfoto.no/#!album-137

Resultater

X