Onsdag sesongdebuterer Edvald Boasson Hagen!

Arkivfoto: Sirotti

Onsdag rulles årets første etapperittet i gang i Spania. Da starter den 70. utgaven av Volta a la Comunitat Valenciana. På startstreken står også Edvald Boasson Hagen som sesongdebuterer.

Den første etappen er tempo mens den siste etappen i årets Volta a la Comunitat Valencianaer er ganske så flat og ender nok i en massespurt. De øvrige er kuperte og tøffe løyper som nok passer de klatresterke ekstra godt. I fjor vant Alejandro Valverde sammenlagt, året før var det Nairo Quintana som stod øverst på podiet og det forteller kanskje noe om løypeprofilen. Valverde har for øvrig også vunnet her tidligere, det skjedde både i 2007 og helt tilbake i 2004.

Og det er et sterkt felt som skal prøve seg på den spanske solkysten. I tillegg til Valverde skal Geraint Thomas (Team Sky) sesongdebutere og får med seg blant andre David De La Cruz. Hvor Thomas står denne sesongen blir et av de interessante spørsmålene, men briten vil nok være med i front når det begynner å gå oppover.

Mitchelton-Scott kommer med Matteo Trentin, Adam Yates og Mikel Nieve. Esteban Chaves vil også sesongdebutere men colombianeren er et usikkert kort. 29-åringen har vært borte fra konkurranser i 8 måneder etter han ble diagnostisert med Epstein-Barr viruset, eller kyssesyken som det også kalles.

Det er også tydelig at noen lag kommer til å satse på spurtetappene. Som nevnt er Kristoff på plass, det samme er også Sonny Colbrelli (Bahrain Merida), Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) og Nacer Bouhanni (Cofidis) som de kanskje største navnene.

På startlistene finner vi også Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og det skal bli spennende å se om han fortsetter den gode trenden vi så på Mallorca sist uke. Holst Enger kan være på vei til noe stort i år selv om han i nettopp dette rittet kan falle litt mellom to stoler. Finner han tilbake til seg selv igjen, blir vi ikke bli forundret om han er med å sloss om etappeseier på de flate etappene han også.

Så skal det selvsagt bli interessant å se Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) på startstreken igjen. Med på laget er også Roman Kreuziger som nok blir mannen for sammendraget. Hva Edvald kan få ut av dette er ikke helt godt å si. Han kan nok blande seg inn i tetkampen på de flate etappene, men er neppe klar for å kjøre godt i fjellene enda. Volta a la Comunitat Valenciana blir en god test for det er mange bra navn i dette feltet!

X