Vant etter å ha kjørt i brudd i 220 kilometer i Giroen

Den 15.etappen i Giro d’Italia ble som antydet en dag for utbryterne, men det var ingen De Gendt som fikk stikke unna i dag heller. I stedet klarte to ryttere kunststykke å komme seg unna et felt som egentlig ikke ville slippe dem så lett så tidlig.

Dario Cataldo (Astana) og Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli – Sidermec) fikk nemlig opparbeidet seg nok luke til at feltet ikke ble enige om noe som helst og dermed øket også avstanden voldsomt. Med 100 kilometer igjen av den 232 kilometer lange etappen var ledelsen over 16 minutter men da satte Movistar, Bahrain-Merida og Mitchelton-Scott seg frem for å sørge for at sammenlagtfavorittene ikke havnet i trøbbel.

Dario Cataldo (Astana) og Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli – Sidermec)

14 kilometer fra mål hadde duoen i front fortsatt tre minutter på feltet da de gikk inn i den siste stigningen og det skulle vise seg at dette var nok til å holde unna. Det ble til slutt en spurt som avgjorde etappevinneren og der var Cataldo klart best til tross for at det var han som måtte gjøre grovarbeidet de siste kilometerne.

I kampen om sammenlagttrøyen havnet Primoz Roglic i tidstrøbbel da han først fikk tekniske problemer med sykkelen men fikk låne en ny av sin lagkamerat. Det virket ikke som 25-åringen var helt dus med sin «nye» sykkel og han klarte heller ikke å henge med da sammenlagtleder, Richard Carapaz (Movistar) og utfordrer Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) hadde angrepet i den siste stigningen.

På nedkjørselen fikk han flere problemer da han så vidt unngikk å få seg en skummel luftetur over rekkverket i en krapp sving. Da sloveneren hang over rekkverket var symbolikken slående, Roglic var ikke utslått, men hadde havnet et godt stykke bak sine største rivaler!

Roglic tapte til slutt 51 sekunder til dagens vinner og mistet 40 sekunder til Carapaz som forsterket sin ledelse.

Resultater:

X