Roglic på god vei mot ny sammenlagtseier i Tour de Romandie

Arkivfoto: Sirotti

Mens mesteparten av den hjemlige eliten er i Danmark denne helgen, er flere av våre proffer opptatt på andre fronter. I Sveits kjøres Tour de Romandie der både Carl Fredrik Hagen og Odd Christian Eiking kjører for sine lag, henholdsvis Lotto Soudal og Wanty-Gobert.

Arkivfoto: Sirotti

Førstnevnte hadde en knallåpning da han ble nummer seks på den første etappen (etter prologen) og i meget celebert selskap med en rekke av verdens sterkeste klatrere! 

Årets utgave som er den 73. i rekken, har kun hatt én nordmann på podiet sammenlagt. Det skjedde i 1982 da Jostein Willmann til og med gikk helt til topps. I fjor vant Primoz Roglic, samme mann som vant etappen der Hagen ble nummer seks.

Tour de Romandie er hovedsaklig for klatrerne, der ser man fort på listen over tidligere vinnere. Richie Porte vant i 2017, Nairo Quintana i 2016 mens Chris Froome vant i 2014 og 2013. Bradley Wiggins har vunnet Cadel Evans og Alejandro Valverde likeså og dette viser med all tydelighet også at prestasjonen Hagen gjorde for et par dager siden, var meget sterk.

Gårsdagens 2. etappe var imidlertid rittets letteste der hundre mann endte opp i en spurt – bortsett fra Stefan Küng som hadde kjørt solo og kom inn nesten minuttet foran feltet. Foran dagens tredje etappe, leder imidlertid Roglic fortsatt mens Carl Fredrik Hagen ligger 28 sekunder bak på 18.plass.

X