Sagan fikk endelig en seier igjen, sin 17. i Tour of California!

Det er en hektisk måned i mai med Giro d’Italia samt en rekke andre etapperitt, blant dem Amgen Tour of California. Den 14.utgaven av det amerikanske rittet har tre nordmenn på startstreken, Vegard Stake Laengen, Kristoffer Halvorsen  og Sondre Holst Enger.

I fjor var det den colombianske kometen, Egan Bernal som vant, men 22-åringen brakk kragebeinet nylig og er følgelig ikke i stand til å forsvare sin seier. I løpet av syv etapper får rytterne smake litt av hvert,  to flate spurtetapper, tre fjelletapper og to mer kuperte etapper er det som står på menyen i årets utgave.

Bra åpning av Halvorsen i California. Foto: Team Ineos

Den første etappen var paddeflat og selv om et brudd fikk noen minutter, visste alle at det kom til å bli massespurt. Peter Sagan har ikke vært helt seg selv så langt i år og har bare én eneste seier fra tidlig i vinter. Men da spurten gikk i Sacramento, viste det seg at den triple verdensmesteren var i godt slag og vant foran en amerikaner og med Kristoffer Halvorsen på 4.plass.

Sagan hadde plassert seg på hjulet til Halvorsen og Ineos sitt opptrekkstog, men med en frekk liten dytt vippet han 22-åringen bort fra sine opptrekkere. Dermed var det fri bane mot mål for Sagan mens Halvorsen endte opp med sin tiende topp-ti plassering denne sesongen etter en spurt han kanskje ble hindret i å få gjort optimalt.

X