Sam Bennet med ny spurtseier i vakre Provence

Foto: Sirotti

Paris-Nice er kommet til den 6.etappen og nå er rittet virkelig kommet skikkelig inn i vakre Provence. Dagens 176 kilometer lange etappe gikk fra Peynier, litt sør for Aix-en-Provence og østover til Brignoles. Egentlig en rett østlig strekning, men løypen gikk i flere buer både nordover og vestover igjen før den endte opp i Brignoles i departementet Var, et kjent sted for mange Tour de France etapper.

Været i det sørlige Frankrike var flott med opp mot 20 grader i solen, men med en meget kraftig vind som kom til å påvirke rytterne på deres noe kronglete vei mot dagens målgang. Siden løypen svinget seg i alle himmelretninger, ble det både motvind og sidevind som man trodde ville skape store problemer. Det skjedde imidlertid ikke helt til tross for flere forsøk på å splittet feltet.

Mot slutten gikk det meget raskt unna, Alexander Kristoff og Caleb Ewan var begge med blant de 40-50 som så ut til å skulle kjøre om etappeseieren. Men skjebnen ville at begge to ble satt utenfor. I en krasj gikk Ewan ned mens Kristoff ble hindret og fikk muligens trøbbel også med sykkelen etterpå. Han måtte bruke mye krefter på å kjøre seg opp igjen, og det var nok avgjørende for at 31-åringen var noe tam i spurten og hadde ingen sjanser da Arnaud Demare og Sam Bennett satte på turboen.  Sistnevnte fikk kastet sykkelen først over målstreken, mens en resignert Kristoff endte som nummer 9. For øvrig ble det ingen endringer sammenlagt og Kwiatkowski leder dermed fortsatt.

Resultater:

X