Samling i bånn for våre tre gladiatorer i Oman

Arkivfoto: Sirotti

Alexey Lutsenko fortsetter seiersmarsjen i ørkenrittet. I dag vant 26-åringen sin 3.etappe i Tour of Oman og ser ut til å gå mot en sikker sammenlagtseier.

Alexey Lutsenko er tydeligvis i knallform. På den 5.etappen i Tour of Oman hentet kasakhstaneren en ny etappeseier, den tredje i rittet. Dagens etappe til «Green Mountain» har alltid handlet om hvem som er friskest de 5,7 kilometerne mot målgang på toppen med en gjennomsnittlig stigning på 10 prosent underveis.

Sammenlagtrytterne var fornøyd med bruddet som fikk gå og gruppen opparbeidet seg raskt tre minuter etter 20 kilometer og økte til fem minutter da 40 kilometer var passert.  Da de også fikk seks minutter halvveis, begynte Astana å røre på seg for å sikre at deres sammenlagtleder, Lutsenko, ikke skulle bli akterutseilt. Da det kun gjenstod 20 kilometer hadde de seks i front fortsatt over fire minutter og det begynte å se lysere ut for en mulig etappeseier blant disse.

Men, helt slik skulle det ikke gå. Den siste stigningen til mål var tøff og kom etter en lang og varm tur i ørkenen. Bruddet mistet forspranget sitt etter hvert som veien slynget seg oppover. Den siste som ble hentet av bruddet var Fabien Grellier (Direct Energie). Lutsenko hadde satt inn turboen mot slutten og kjørte fra Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) og passerte samtidig Grellier og krysset målstreken syv sekunder foran franskmannen. Pozzovivo endte som nummer tre, 11 sekunder bak Lutsenko som selvsagt da også økte sammenlagtledelsen.

Våre tre gladiatorer, Kristoff, Laengen og Bystrøm trillet sammen inn over 13 minutter bak dagens vinner.

Resultater:

X