Sesongdebuterer med hofteprotese!

Arkivfoto: Sirotti

Bart de Clercq krasjet hardt for ett år siden og har siden vært gjennom flere operasjoner, den siste for å få satt inn kunstig hofte.

Sykkelsporten er en risikofylt sport og det finnes uendelig mange bevis på større og mindre uhell som forteller alt om dette. Vittige tunger mener også at man til eksempel ikke er en ordentlig syklist før man har brukket kragebeinet. Det forteller ganske mye om den harde virkelighet i denne sporten.

Bart de Clercq er en av dem som har fått smake ekstra godt på kroppen hvor ekstremt utsatt man er.

Belgieren er tidligere etappevinner i Giro d’Italia og Polen Rundt. I januar i fjor krasjet han stygt på trening og pådro seg et alvorlig brudd i hoften. Man håpet at han skulle være tilbake i mars, men så skjedde ikke. Etter flere operasjoner, den siste i juni i fjor, ble skadet brusk fjernet. Men, heller ikke dette hjalp og dermed var det ingen vei utenom å skifte hele hoften.  Inngrepet har vært vellykket og nå skal 32-åringen sesongdebutere i Tour of Oman som starter 16.februar.

-Jeg blir 33 år til sommeren og for en syklist er dette gammelt. Men som menneske er det ingen alder å få en protetese i. Det er også derfor at jeg ventet så lenge med å ta et så drastisk valg. Vi prøvde alle andre muligheter, men endte det endte med å bli den eneste utvei, sa de Clercq til Sporza.be

Bart de Clercq har syklet for Lotto i hele sin profesjonelle karriere frem til fjorårssesongen da Wanty-Group ville ha hans tjenester. Det gikk altså et helt år før han fikk debutere for laget til Odd Christian Eiking.

X