Simon Yates sterkest på tempo i Paris-Nice

Arkivfoto: Sirotti

Simon Yates ble noe overraskende dagens mann i Paris-Nice, men også Edvald Boasson Hagen viste endelig litt formstigning og ble i dag nr. 13 på den individuelle tempoen.

I Paris-Nice er man kommet til den 5.etappen, en individuell tempo som kjøres i en runde på vel 25 kilometer rundt i Barbentane som ligger rett sør for Avignon. Vi er altså så vidt innenfor Provence som strekker seg fra nettopp Avignon i vest til Nice og den italienske grensen i øst.

Dagens tempo hadde en liten bakke underveis med vel 4% i snittstigning som neppe ville skremme så mange. I tillegg var det en liten knekker opp mot mål som heller ikke ville utgjøre den helt store skaden. Trolig en etappe for de som vanligvis behersker denne disiplinen og en liten mulighet til å hente noe tid på sammenlagtlisten.

Og det ble Simon Yates som kanskje litt overraskende var sterkest da han tilbakela de vel 25 kilometerne med en snittfart på 50,274 km/t. Yates som er ute av sammenlagtkampen, var  7 sekunder foran Nils Politt og 11 sekunder foran Michal Kviatkowski. Edvald Boasson Hagen gjorde også en godkjent tempo og kom inn 44 sekunder bak vinneren på en 13.plass. Sammenlagt har Michal Kwiatkowski fortsatt ledertrøyen og har 19 sekunder på sin lagkamerat, Egan Bernal.

Resultater:

X