Simon Yates var sterkest på kongeetappen i Ruta del Sol

Vuelta a Andalucia fikk en ny sammenlagtleder etter at Tim Wellens ikke kunne forsvare ledelsen på rittets kongeetappe på den 4.etappen.

Den 4.etappen i Vuelta a Andalucia var rittets kongeetappe og inneholdt to kategori-1 stigninger. Den første nesten midtveis på den 119,9 kilometer lange etappen, var 8,9 kilometer og med 7,7% i snittstigning. Dagens andre høydepunkt bokstavlig talt var 7,3 kilometer lang og med nesten 10% i snittstigning. Mellom disse var det en 2.kategorisert bakke på 6,2 kilometer og med vel 5% i snittstigning. Mer enn nok å bryne seg på altså og helt klart kun noen få av dette feltet som kunne gjøre seg forhåpninger om en etappeseier.

Opp den nest siste bakken var Simon Yates i tet med to andre uten at det plaget sammenlagtrytterne spesielt fordi 26-åringen lå nesten 15 minutter bak ledende Tim Wellens foran dagens etappe. Sistnevnte hadde da også allerede mistet sine hjelperyttere og måtte gjøre resten av jobben selv om han ville forsvare sin trøye. Feltet strakk seg veldig ut oppover stigningen og til slutt samlet det seg en gruppe med de sterkeste klatrerne. Der satt ikke Wellens og dermed var det klart at det kom til å bli store endringer i toppen på sammenlagtlisten etter dagens tøffe etappe.

På den siste stigningen så det ut som om gruppen i front aksepterte at Simon Yates støtet seg fra, og over toppen var han var førstemann og hadde opparbeidet seg 45 sekunder uten at det spilte noen rolle for de jagende bak. Der satt Jakob Fuglsang, Ion Izagirre, Steven Kruijswijk, Adam Yates, Sergio Higuita og Pello Bilbao. Sistnevnte kjørte seg opp til disse.

Jakob Fuglsang leder sammenlagt foran den siste etappen

Fuglsang var imidlertid den virtuelle leder om ingen ting endret seg på nedkjøringen inn til mål og med to andre lagkamerater i frontgruppen, satt dansken med gode kort på hånden for å overta ledelsen sammenlagt.

Simon Yates mistet endel sekunder på vei nedover, men hadde god kontroll på det hele og rullet over målstreken i ensom majestet, 30 sekunder foran Fuglsang sin gruppe. Dermed er dansken i ledertrøyen foran den siste etappen i morgen og bør klare å forsvare den.

Resultater:

X