Skaarseth svært nær en aldri så liten sensasjon i Tour of Norway!

Ander Skaarseth t.h. Arkivfoto: Karstein Vabø

Den 4.etappen i Tour of Norway var rittets lengste med vel 224 kilometer. Etappen startet i Arendal og hadde målgang i Sandefjord der ryttererne skulle avslutte i det som var en runde i NM-løypen fra i fjor.

Som vanlig fikk et brudd etter hvert gå av gårde, der satt seks ryttere, blant dem var Anders Skaarseth (Uno-X) som eneste norske representert.

Team Dimension Data hadde hovedansvaret i dag for å holde bruddet i sjakk, men helt alene var de ikke om å jobbe for at etappen skulle ende i en massespurt. Alexander Kristoff vil nok gjerne sikre seg en etappeseier og hans UAE lagkamerater var da også med å kjøre da det gikk opp for dem at bruddet ikke var så enkelt å hente. Spesielt Sven Erik Bystrøm gjorde en sterk jobb på slutten, men da det gjaldt som mest, var det ingen av Kristoff sine hjelpere som var til stedet.

Edvald Boasson Hagen var i samme situasjon, og selv om han er høflig nok til å skryte av jobben hans hjelperyttere gjorde tidligere på etappen, hjelper ikke det helt når de mot slutten nærmest er fraværende.

Dermed ble det utbryternes dag og selv om feltet nærmet seg stygt på avslutningsrunden som gikk i fjorårets NM-løype i Sandefjord, ble det klart at de ikke ville nå frem i tide.

Dermed ble det et spurtoppgjør mellom de fem som fortsatt satt i front. Anders Skaarseth forsøkte så godt han kunne, men måtte innse at italienske Edoardo Affini var sterkere.  Likevel, en 2.plass var en meget sterk prestasjon selv om det var tydelig at 24-åringen ikke var fornøyd med det og slo irritert hånden i styret da han trillen over målstreken. Når den verste skuffelsen legger seg, vil han nok innse at det hadde vært en god dag ”på jobben” likevel. Av øvrige norske vant en irritert Kristoff spurten i hovedfeltet. Stavangerkaren var ikke nådig mot sine lagkamerater som ikke ga ham nok støtte i kampen om en etappeseier. Edvald Boasson Hagen kan ikke være fornøyd med å bli nummer 15, men beholder likevel ledertrøyen med minst mulig margin til Affini. Skaarseth gjorde et formidalbelt hopp opp på listen og gikk fra 43.plass til 5.plass foran morgendagens 5. og nest siste etappe.

Resultater:

X