Snart 48 år og klar for sin 27.sesong som profesjonell!

Rebelling i 2008 under Giro-presentasjonen. Foto: Sirotti

Davide Rebellin er et navn som mange vil nikke gjenkjennende til, i alle fall de som har fulgt godt med i sykkelsporten de siste 20 årene. Italieneren er virkelig en av sykkelsportens grand old men med sine 47 år, faktisk blir han 48 i august, og hvis du tror han har lagt opp for lengst, så tar du grundig feil!

Rebellin tar faktisk fatt på sin 27.sesong som profesjonell. Det hele startet helt tilbake i 1991, året  før Lance Armstrong startet sin skandaleombruste ”karriere”. Rebellin har kjørt for en rekke lag, av de mer kjente er Liquigas, Gerolsteiner og CCC Polsat men i år er det algeriske kontinentall-laget Team Sovac som får hans tjenester.

Rebellin i Giro del Trentino 1995. Foto Sirotti 

Rebellin har hatt en begivenhetsrik karriere der hans ”hattrick” i Ardenner-klassikerne i 2004 nok må regnes som hans største prestasjon (Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege). I 2007 ble han den eldste vinner av et ProTour ritt (WorldTour i dag) da han gikk til topps i Fleche Wallone igjen. Året etter vant han Paris-Nice i en alder av 36 år og man skulle kanskje tro at han ville gi seg etter dette.

Men nei, året etter var det jo OL i Beijing og Rebellin kjempet om gullet på fellesstarten men måtte på sin 37-årsdag, nøye seg med sølvplass etter å ha vært i brudd i en seksmanns-gruppe. Men gleden ble kortvarig for i 2009 ble det klart at han hadde avlagt en positiv dopingprøve på stoffet CERA. UCI hadde fått nye muligheteter til å teste for CERA og 948 nye prøver etter Beijing-OL ble gjennomgått. Dette feltet den da 38 år gamle italieneren.

Davide Rebelling har ikke oppnådd så mange resultater å skrive hjem om etter den tid, men det er likevel imponerende at man kan holde et så godt nivå i hans alder.

-Jeg er glad for å drive med det jeg gjør. Jeg er fortsatt motivert og jeg har det godt. Jeg er ikke interessert i å sette noen rekorder, jeg vil bare fortsette å sykle inntil mitt hjerte og bein forteller at jeg bør stoppe, fortalte han til La Gazzetta dello Sport.

X