Snipp, snapp snute så glapp ledertrøyen for Kristoff

Dagens etappevinner, Alexey Lutsenko. Arkivfoto: Sirotti

Den 3.etappen i Tour of Oman ble for tøff for Alexander Kristoff som tapte alt i den siste stigningen. Ny sammenlagtleder er rittets dobbelte etappevinner, Alexey Lutsenko.

Sterk vind de siste 50 kilometerene  utløste en rekke angrep i feltet og en gruppe der både Lutsenko og van Avermaet satt i, kom seg unna i sidevinden. Kristoff måtte dermed være med på jakten bak frontgruppen, sammen med mange av sammenlagtrytterne. De klarte da også å hente inn ledergruppen 10 kilometer fra mål, men i den siste stigningen sprakk alt opp igjen og da var det over for nordmannen. 31-åringen måtte se seg frakjørt i løpet av de to siste kilometerne av bakken.

Gårsdagens etappevinner, Alexey Lutsenko (Astana) var imidlertid i støtet også i dag og angrep i den 2,8 kilometer lange bakken. Han klarte å holde de øvrige bak seg helt til mål og tok sin andre etappeseier i rittet. Nærmest kom Jesus Herrada som var sekundet bak, mens Greg van Avermaet besteg den siste plassen på podiet.

Resten av feltet ble spredd for alle vinder, Kristoff på sin side ble likevel best av de norske på 37.plass, slått av Lutsenko med 4:14 minutter. Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen endte som henholdsvis nummer 62 og 63, nesten to minutter bak Kristoff igjen.

X