Spennende dansk prokontinental debut med norske ryttere

Sindre Lunke på plass i det danske laget. Foto: Riwal Readynez

Riwal Readynez er det skandinaviske laget som har tatt steget opp til prokontinental nivå med to nordmenn på laget.

De danske laget har lang fartstid i sporten, de startet allerede i 2008 da en gjeng sykkelentusiaster i Himmerland bestemte seg for å etablere et kontinentallag, Team Concordia.

Andreas Stokbro Nielsen vinner MARCELLO BERGAMO CUP i Silkeborg i fjor. Foto: Karstein Vabø

To år etter skiftet laget navn og kjørte fire år som Concordia Forsikring inntil 2015 da Riwal trer inn som sponsor for første gang i det danske laget. Året etter oppnådde laget sin høyeste UCI ranking da de i mai hadde en plassering som nummer 32.  I år er de altså klar for å ta steget opp til prokontinental nivå.

Laget består av 16 ryttere, 12 er danske, to svensker og to nordmenn representert med Sindre Lunke og Krister Hagen. Førstnevnte kommer fra Team Sunweb og Team Fortuneo – Samsic mens sørlendingen Krister Hagen, har kjørt for Team Coop siden 2014. I år er han endelig på plass som profesjonell sykkelrytter i en alder av 30 år, men vi tror at den råsterke sørlendingen kan ha mange gode år på sykkelsetet enda.

Nye drakter

Nye drakter, fra oransje til hvit

Riwal Readynez som laget i 2019-sesongen heter, har vært veldig iøyenfallende de siste årene, også på norske landeveier. I år kommer vi imidlertid ikke til å se oransjetrøyene da fargene er skiftet ut med hvit. Grunnen til endringen skal være at de thar lat seg inspirere av snøen i Skandinavia og at laget ikke lenger er hundre prosent danske men har fått innslag fra de øvrige skandinaviske landene.

Det danske laget har allerede også meld seg inn i MPCC som et av ikke alt for mange lag på de to øverste nivåene. Dette gjør de fordi de ønsker å identifisere seg med verdiene som organisasjonen står for.

X