Stor dramatikk på den 5.etappen Down Under

Caleb Ewan er først over målstreken men blir disket. Foto: Sirotti

Den 5. og nest siste etappen av Santos Down Under fikk en dramatisk avslutning på flere måter med velt for sammenlaglederen og diskvalifikasjon av etappevinneren.

Bare 9 kilometer fra mål skjedde det en lei krasj i hovedfeltet og sammenlagtlederen, Patrick Bevin ble uheldigvis en av dem som gikk hardt i bakken. Det gikk noe tid før han blødende fra kne kom seg tilbake på en ny sykkel. Sammen med et par lagkamerater startet likevel Bevin jakten på feltet.

Så skjer det etter hvert også noe som ikke er helt vanlig. Man kunne ventet at feltet ville ha satt fart ettersom lederen var ute av dansen. Men, det motsatte skjedde og Bevin klarte etter hvert å komme seg inn i bilkøen og deretter tilbake i feltet.

I spurten om etappeseier ble det enda mer dramatikk. Caleb Ewan og Jasper Philipsen kjempet side om side da Ewan stanget med hodet flere ganger mot Philipsen. Ewan var først over målstreken, men dramatikken var ikke over. Juryen mente at spurten hans var ureglementær og dermed ble Lotto Soudal-rytteren deplassert.

Den offisielle vinneren av nattens etappe ble da Jasper Philipsen foran Peter Sagan. Bevin som så heltemodig kom seg tilbake i hovedfeltet beholder sammenlagtledelsen. Bevin blødde frå både kne og albue, i tillegg holdt han seg til siden da det hele var over etter målgang. Om velten får noen konsekvenser for 27-åringen på den avsluttende etappen i morgen, er ikke godt å si . Det var imidlertid tydelig at han hadde fått seg en god smell da han gikk i asfalten.

Resultater:

1Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates3:37:00
2Peter Sagan (Svk) Bora-Hansrgohe
3Danny van Poppel (Ned) Team Jumbo-Visma
4Jens debusschere (Ger) team Katusha Alpecin
5Elia Viviani (Ita) Deceuninck-QuickStep
6Phil Bauhaus (Ger) Bahrain-Merida
7Cees Bol (Ned) team Sunweb
8Ryan Gibbons (RSA) Dimension Data
9Wout Poels (Ned) Tem Sky
10Davide Ballerini (Ita) Astana Pro Team

Komplette resultater:

X