Stybar sterkest da klassikersesongen ble innledet med Omloop Het Nieuwsblad

Foto: Sirotti

Så er virkelig klassikersesongen i gang og som vanlig er det Omloop Het Nieuwsblad som innleder to spennende måneder med årets klassikere som i hovedsak kjøres i Belgia, Frankrike og Italia.

Det 200 kilometer lange rittet startet i Gent og skulle ha målgang i Ninove som ikke ligger så veldig langt fra Brussel. Det var forøvrig den 74.utgaven av den belgiske klassikeren som ble kjørt, den første utgaven ble arrangert så langt tilbake som i 1945.

Kun én nordmann har vunnet, Thor Hushovd vant i 2009 etter at han året før hadde blitt nummer tre. Tredjeplass har også Edvald Boasson Hagen, den plasseringen fikk 31-åringen i 2014, bak Ian Stannard og Greg van Avermaet.

Fire nordmenn på startstreken

Michael Valgren stod på startstreken med nummer 1 i kraft av at dansken vant i fjor. Han hadde selskap av fire nordmenn, to av dem var hans lagkamerater i Rasmus Fossum Tiller, og Edvald Boasson Hagen (begge Dimension Data). I tillegg kjørte Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) og Daniel Hoelgaard, sistnevnte hadde hadde kommet inn for en syk Arnaud Demare (Groupama-FDJ).

Fire ryttere utgjorde dagens hovedbrudd og gruppen fikk faktisk over 14 minutter på hovedfeltet ganske tidlig! Dette hadde sin grunn i at det gikk veldig sakte for for de øvrige i starten. Kvinnefeltet som startet fem minutter bak herrene, tok faktisk herrenes felt igjen. Dermed ble rittet for kvinnene stanset og nøytralisert før det hele kunne restartes! Litt merkelig at arrangøren ikke hadde tatt høyde for denne muligheten i et ritt som altså har blitt arrangert siden 1945.

Favorittene viste seg frem

En meget sterk gruppe kom seg avgårde på et tidspunkt der rittet begynte å komme inn i en viktig fase. Der satt den ene favoritten etter den andre, blant disse var Greg van Avermaet, Ian Stannard,  Zdeněk Stybar, Tim Wellens, Daniel Oss, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli, Wout van Aert, Alexey Lutsenko og Dylan Teuns for å nevne noen av kanonene. Ingen nordmenn var med å prege rittet, Sven Erik Bystrøm satt midtveis i en gruppe som jaget et brudd, men veltet og havnet i grøften. Edvald Boasson Hagen så vi bare små glimt av, mens Daniel Hoelgaard og Rasmus Tiller var anonyme i dag.

Rundt tre mil fra mål ble det en ny utskilling der en 6-mannsgruppe kjørte fra de øvrige. Og selvsagt var Avermaet der sammen med Lutsenko, Oss, Wellens, Stybar og Dylan Teuns. Opp Muur van Geraardsbergen fikk Daniel Oss nok, og dermed var det klart at det var blant de restrerende fem i front det hele skulle avgjøres.

Tre kilometer fra mål startet angrepene i gruppen, Wellens åpnet men da han ikke lyktes gikk i stedet Stybar kontra. Dermed ble det uenighet blant de øvrige og Stybar fikk deretter en enkel jobb med å kjøre solo over målstreken. Avermaet ble nummer to mens Wellens kapret den siste podieplassen.

Resultater:

X