Svak innsats av de norske i E3 BinchBank og Stybar vant sin andre klassikerseier for sesongen!

Den 62. utgaven av E3 BinckBank Classic, tidligere også kjent som E3 Harelbeke, hadde hele syv nordmenn på startstreken, men ingen av dem klarte å markere seg i den belgiske klassikeren.

For en tv-seer er det ikke tvil om at belgiske klassikere er mye mer innholdsrike enn det vi noen ganger må innrømme er ganske så kjedelige Grand Tour etapper. I klassikerne skjer det noe nesten hele tiden. Det er mange krevende partier med brostein, med bakker og en blanding av begge deler og med det vi nærmest kan kalle for gårdsveier som gjør at det sprekker veldig lett opp i feltet. Og spesielt mot slutten skjer utskillelsen kontinuerlig, feltet sprekker og det dannes smågrupper .

Blir man sittende for langt bak på utsatte partier, er løpet kjørt.  Nå er det ingen enkel oppgave å få alle disse tingene på plass, men vi hadde kanskje forventet mer av av våre to antatt beste, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Begge har muligheten til å kjøre for egne sjanser, og vi kan ikke forvente at ryttere som fungerer som hjelperyttere for sine lag, kan være med å prege ritt helt til slutt. Men at våre to mest meritterte ryttere, som også har disse klassikerne som en viktig målsetting for sesongen, ikke satt bedre med, var nok både overraskende og skuffende. Dette lover ikke bra med tanke på Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix som kjøres om kort tid. Nå vet vi imidlertid ikke om det er spesielle årsaker til at det ble en svak dag, Edvald Boasson Hagen stod blant mange andre av, men han var ikke alene om det for bare 99 fullførte.

I dag var det også veldig tydelig at de beste alltid er best og det var ganske mange som var med å prege rittet de siste milene. Èn av dem var Bob Jungels som gikk solo da det gjenstod godt over 30 kilometer. Bak forsøkte en firemanns-gruppe å hente luxembourgeren. Gruppen bestod av Wout van Aert, Alberto Bettiol, Grev van Avermaet og Jungels lagkamerat, Zydenek Stybar. Sistnevnte kunne nyte godt av sin lagkamerat som kjørte solo og det skulle vise seg at akkurat det kanskje var utslagsgivende for sluttresultatet.

Jungels ble nemlig innkjørt og deretter ble det en stillingskrig de siste kilometrene. Hvem skulle åpne spurten? Greg van Avermaet startet fra front, men hadde ingen sjanse da Stybar også tråkket til. Tsjekkeren krysset målstreken først og tok dermed sin andre klassikerseseier for sesongen.

Like imponerende må vi si at unggutten Marc Hirchi sin prestasjon var. 20-åringen var i brudd i dag men kunne ikke henge med da Jungels gikk solo – selv om han som eneste i gruppen forsøkte å gjøre det. Sveitseren endte opp i gruppe to, men en 10.plass i dette selskapet var meget bra.

Resultater:

X